Lange Wapper

Volgens een Antwerpse legende is Lange Wapper een reus, die ’s nachts tevoorschijn komt en dronkaards achtervolgt. Eerst is hij een klein manneke, maar hij groeit en groeit, tot hij boven de huizen uitsteekt en zo de straten van Antwerpen onveilig maakt.

 

langewapper2100-ar-ama.jpg

 

langewapper2103-ar-ama.jpg

Deze foto’s zijn genomen tijdens een optocht te Wilrijk.

 

 

langewapper2111-a-ama.jpg

                                            Oooo wat voelde ik me klein ….. Knipogen

 

 

21 gedachten over “Lange Wapper

 1. Heette de plannen voor die weg die niet doorgaat ook niet lange wapper ? Het beeld van de reus spreekt mij meer aan. Ik kende dit verhaal niet. Leuk sprookje.

  Like

 2. @ Rian : Inderdaad de Lange Wapperbrug was een project om de Antwerpse ring te sluiten via de Oosterweelverbinding. De brug en het gehele project staan sinds jaren onder zware discussie. In maart 2010 sprake de Vlaamse gewestregering zich uit over een alternatief plan : een tunnelversie ipv een brug…
  Groetje, AmaZony

  Like

 3. @Willy : Inderdaad Willy, aan de ingang van het Steen staat sinds 1963 het standbeeld van deze Lange Wapper-reus, gemaakt door Albert Poels.
  Groetje,
  AmaZony

  Like

 4. Oei, das een flinke meneer, die zal indruk maken, als is het maar te voelen aan je nek hahahahahaha. Leuk zo’n legende.
  Fijn weekend he,
  groetjes Jacqie

  Like

 5. Wat een gigantische reus! Kan me voorstellen dat je je superklein voelt!
  Hopelijk komt hij ’s nachts niet tot leven… ik zou niet slapen. 🙂

  Like

 6. ik kan me dit levendig voor stellen iemandt die groter dan je zelf veel groter .een heel mooi weekendt nog . groetjes mini.

  Like

Reacties zijn gesloten.