De aanhouder wint (niet altijd)

Eind oktober maakte ik eindelijk kennis met een bijzondere heer, ééntje die me in de zomer vaak wakker gehouden heeft. Elke avond kwam hij in actie en onder het motto ‘de aanhouder wint’ gaf hij het beste van zichzelf. Ongelooflijk hoeveel geluid zo’n ding kan voortbrengen, en… hoe lang aan een stuk ! Zijn volharding was aandoenlijk.

Jammer alleen dat t zo’n domme sprinkhaan is, en na een zomer lang proberen, nog stééds niet doorhad dat het nooit iets ging worden….  

 

sprinkhaan0063-ama.jpg

 

 

sprinkhaan0101-ama.jpg

 

 

sprinkhaan0054-ama.jpg

 

 

sprinkhaan0079-ama.jpg

 

 

 

sprinkhaan0069-ama.jpg

 

Madame AmaZony is niet ingegaan op de avances van Maximiliaan De Sprinkhaan……

31 gedachten over “De aanhouder wint (niet altijd)

 1. wahahahhahahahaha
  heerlijk amazony,
  maar ik denk eigenlijk,…
  dat het niet dit heerschap was , als wel een krekel,
  die maken namelijk geluid..deze jongen komt alleen maar aan je groende blaadjes knabbelen:-)
  prachtige macro’s baai de weej 🙂

  Like

 2. Hehe toch wél, sprinkhanen maken zeer zeker even veel lawaai als krekels; de sabelsprinkhanen zijn echte tsjilpers , het geluid wordt gemaakt door met hun achterpoten tegen hun voorvleugels te wrijven, de vleugels dienen hierbij als klankkast. Jaja echte serenades ! Dus niet alleen maar groene blaadjes peuzelen, de sabelsprinkhaan is bovendien aan alleseter, behalve blaadjes eet ie ook kleine insekten,zaadjes….. Je geloofde m’n verhaaltje niet zeker ? LOL
  Goede nacht nog !
  AmaZony

  Like

 3. Misschien had dat beestje zichzelf wel ten doel gesteld om toch eindelijk eens in het middelpunt van de belangstelling te staan … Dat is dan met deze serie toch maar mooi gelukt. 🙂
  Bij het lezen van je verhaal gingen mijn gedachten even terug naar warme nachtelijke tsjirpconcerten in Frankrijk. Ik kon daar altijd erg van genieten.

  Like

 4. @Jurgen : Je mag me geloven of niet maar alle foto’s op deze blog zijn gemaakt met de kitlens 18-105mm, niet echt n macrolens maar in bepaalde gevallen kom je er toch aardig mee weg wat macrofotografie betreft. Zoals met deze sprinkhaan die ik kort kon benaderen zonder dat ie wegsprong. Omdat ik een hekel heb aan lenzenwissels,heb ik mezelf als doel gesteld om echt wel het MAXIMUM uit deze kitlens te halen…
  Dankjewel voor de complimentjes op mn blog,
  AmaZony

  Like

 5. De foto’s werden nog beter toen ik las dat deze foto’s werden gemaakt met een kitlens. Ongelooflijk! Zo zie je maar weer dat de fotospullen er soms niet toe doen.

  Like

 6. en toch kon je het niet laten om hem te fotograferen hé!
  Dus zo dom is hij niet om te fungeren als model voor jouw en hij staat dan nog heel mooi op
  tot de volgende……….

  Like

 7. Zeer mooie reeks! Proficiat. Foto 1 is m’n favoriet en die is nòg beter te maken als je de helderheid en het contrast een beetje aanpast, en ‘m vervolgens een beetje cropt.
  (ik heb ’t zelf eventjes uitgevoerd, en als je wil stuur ik je ’t resultaat effe door …)

  Like

 8. Hoi, Amazony !
  Leuk dat je de ‘ballen raadsel’ hebt kunnen oplossen heb je de oplossing zelf bedacht ?
  Je hebt weer schitterende opnames op je site staan, zeer professioneel, en smullen hoor
  kan er echt van genieten !
  Vr. groet !
  John

  Like

 9. Dankjewel voor ’t complimentje, dat je deze nog beter kan maken, wil ik best geloven, ken persoonlijk zo goed als niks van Photoshop of andere fotobewerkingsprogramma’s, maar ben wel benieuwd naar wat je ervan weten te maken hebt, mail maar door ….
  Groetje,
  AmaZony

  Like

 10. Schitterende macro serie! Ook ik heb alleen een kitlens ( 18-200 mm) en maak daar net als jij macro’s mee, gaat toch?! Nu heeft mijn moeder sinds kort een macro voorzetlens, en zo een wil ik er ook nog graag hebben; het lijkt meer op een filter, die je voor je lens schroeft, en hij is niet zo duur als een echte macrolens.

  Like

 11. Wauw wat is dit gaaf zeg .Wat een beeldige foto,s en zo mooi in beeld gebracht . myn complimenten hoor .nog een fyne dag toe gewenst de zon schynt hier .groetjes mini

  Like

Reacties zijn gesloten.