Het verdronken land

Aan de voet van De Molen in Doel staat een heus Suske en Wiske-traject opgesteld.  48 pagodes geven alle bladzijden van dit stripverhaal een veilig onderdak. Elke bladzijde hangt in vergroot formaat op ooghoogte, en daaronder het originele A4 voor de kleinere lezertjes. Het verhaal speelt zich af op 2 locaties : Doel en Saeftinghe….

 

suskewiske1739-a-ama.jpg

Het verdronken land van Saeftinghe is nu een groot natuurgebied in Zeeuws-Vlaanderen (NL) 

 

schipper1630-a-ama.jpg

 

Het dorpje Saeftinghe werd in de 16e eeuw door een vloedgolf van de kaart geveegd… en Doel ? zal het ook verdwijnen ?

 

Doel2-0340-ama.jpg

 

25 gedachten over “Het verdronken land

 1. nee ….
  dta kan ik haast niet geloven amazony, er wordt zó hard voor geknokt door zoveel mensen
  en vergeet ons niet hé:-)
  we hebben het ook weer mee op de kaart gezet:-)

  Like

 2. Lijkt me best leuk om Suske en Wiske eens te volgen op zo’n wandeling. Je hebt er alvast een paar mooie foto’s van gemaakt.
  Wat de toekomst van Doel betreft ben ik een stuk minder optimistisch dan Klaproos.

  Like

 3. als wij het voor het zeggen hadden dan wisten we het wel hé …. Doel zou blijven. Laten we het hopen , en met dat Suske en Wiske traject komen de kinderen nog naar Doel …. en zijn de kinderen niet onze toekomst

  Like

 4. hopenlijk blijft Doel bestaan al zal de stuurman alle zeilen bij moeten zetten.,mooie foto,s ook die van de kikkers..groetjes wim

  Like

 5. Ja Doel, erg triest, maar ik denk dat dit een verloren stijd is
  mooi verhaal en foto serie, heb heel wat suske en wiske’s gelezen
  leuk zon’n plaats waar je al wandelend door het verhaal loopt

  Like

 6. Heey dat komt me bekend voor. Ik stond ook voor dat huis met al die prenten in de tuin. Prachtig. Doel is ‘hot’ op het moment! Probeer deze week ook weer wat foto’s van Doel te plaatsen.
  Tot blogs!

  Like

 7. Vroeger veel strips gelezen van Suske en Wiske…
  Eigenlijk was Willy vandersteen geniaal..
  Wel jammer dat ik “Het Verdronken Land” nooit gelezen heb..Maar ik zou hem nu bijna gelik gaan halen :)…..Al was het voor Doel.
  Gr Henk Bos

  Like

 8. @Eric : Ja Doel is inderdaad ‘hot’ de laatste tijd; ben er de eerste keer in september geweest en nadien begin november nog eens, telkens zie je andere dingen… Heb al verschillende foto-series hiervan geplaatst, maar d’er volgen er nog hoor; Ben benieuwd naar jouw Doel-versie. Zijn al vele beelden van Doel op de blogs gepasseerd, iedereen bekijkt en fotografeert het op zijn eigen manier, is wel interessant om zien… Tot zo dadelijk op jouw blog,
  AmaZony

  Like

 9. Ik vind de combinatie van deze twee heel leuk gevonden..Zelf had ik foto 2 in zwat/wit gedaan, maar dat is puur persoonlijk, omdat het beeld op de foto al vrij donker is.

  Like

 10. Ik vergeet vaak de mogelijkheid tot zwart/wit omzetting …,gebruik het eigenlijk té weinig, ook al weet ik dat t aan sommige foto’s echt wel een meerwaarde kan geven, had hier inderdaad wel goed tot z’n recht gekomen. Tx voor de tip !

  Like

 11. Nog altijd een open vraag waar we maar geen definitief antwoord op krijgen.
  Knap voor de kinderen dat traject van Suske en Wiske.
  Mooie foto’s.

  Like

Reacties zijn gesloten.