….kristal

ijskristallen en sneeuw zijn ‘hot’ nu op de fotoblogs, wel…. ik heb ook een kristal gefotografeerd : een ijzerkristal ; 

 

atomium0089-ar-ama-sabam.jpg

 

 

Het Atomium is een onaantastbaar symbool aan het Brusselse firmament, een te gekke verzameling bollen waar Belgie fier mag op zijn, een unieke realisatie in de architectuurgeschiedenis; 9 van deze bollen, die met elkaar in verbinding staan, en elke bol stelt een atoom voor uit een uitvergroot ijzerkristal :

 atomium0963-ama-sabam.jpg

 

Mag het een bolletje méér zijn ?

atomium0073-ama-sabam.jpg

_______________________________________________________________________________

 

– Een 2de logje met de 9 bollen is voor morgen… tot dan !

– Het Atomium is een beschermd monument, elk gebruik  moet voor publicatie worden voorgelegd aan de vzw Atomium en Sabam ;

 

 

28 gedachten over “….kristal

 1. Een prachtige serie. De 2e is mooi verlicht. De 3e is ook erg leuk.
  Heb jij moeten vragen of je deze foto’s op je site mocht zetten??
  Wat gebeurt er als je dat niet doet 😉
  Fijne dag.

  Like

 2. Op zich vind ik het Atomium een lelijk ding. Maar op de manier waarop jij
  hem hebt gefotografeerd geeft een heel andere kijk. De bollen als kristallen,
  in detail, hebben op deze manier een mooie uitstraling. Ik neem mijn
  woorden dus terug 🙂 Vooral de laatste foto is een topper!
  Groetjes,
  Peter

  Like

 3. Ik blijf het een bijzonder bouwwerk vinden. Ergens in de jaren 90 ben ik er in geweest, maar toen zag het er zowel van binnen als van buiten allemaal niet best uit.
  Verder blijf ik het raar vinden dat je niet zomaar een door je zelf gemaakte foto mag publiceren zonder toestemming van een of andere organisatie.

  Like

 4. Mooie beelden van het Fe-kristal … eerder een micro-kristal.
  Die met de maan vind ik eigenlijk schitterend.
  Ben er nog in geweest toen het in compleet verval was, bijzonder droevig, als studenten zagen we het elke dag vanuit station noord, niemand die het ooit fotografeerde, merkwaardig eigenlijk.
  Het is een restant van 1958, zal toen wel de blikvanger geweest zijn, denk ik …
  Erwin.

  Like

 5. Oh ja dat ken ik ook als ik een beurs op moest bouwen in Brussel. Leuk en apart bouwwerk dat heel mooi op de foto overkomt vind ik. Tja is weer eens een ander soort kristalletje dan die we de laatste dagen op ons hoofdje krijgen. Maar goed dat het niet van deze bollen sneeuwt hoor…Lekkere plaatjes zondermeer

  Like

 6. Ik heb inderdaad een mailtje gestuurd naar Sabam, kreeg de toestemming mits die vermelding zie onderaan m’n foto’s. Particulieren die hun foto’s plaatsen op private websites of blogs, dus zonder winstoogmerk, moeten hier niet voor betalen. Op voorwaarde dat de foto’s geplaatst worden in lage resolutie, dit om te voorkomen dat men de foto onrechtmatig gaat downloaden. Wanneer je dit niet doet, kan men (in’t beste gaval) je foto’s van het internet verwijderen, maar in ernstige gevallen zijn er ook geldboetes aan verbonden.
  Fijne avond,
  Groetje, AmaZony

  Like

 7. Ik heb even op je site gekeken en je maakt prachtige foto’s! Complimenten! Je hebt een erg originele benadering in de fotografie en een eigen stijl. Mag ik je site toevoegen aan mijn blogroll?
  Groet, Monique

  Like

 8. Prachtige foto’s zoals jij ze steeds maakt, AmaZony! Maar al die rechten die geclaimd worden op publicaties erover vind ik onbegrijpelijk. Het is plat profiteren geworden van een openbaar monument van dit land. Trouwens, om die reden zien ze mij daar nooit meer!
  Groetje

  Like

 9. Mooie weergave van een prachtig kunstwerk Amazony, we mogen er trots op zijn, en jij beheerst de kunst om het smaakvol weer te geven.
  En aan al de moraalridders die klagen over fotografische vrijheid?
  Wat zouden die zeggen als ik morgen voor hun vensterraam sta te fotograferen hoe hun inboedel eruit ziet, gaan we dan ook spreken over fotografische vrijheid?
  Wat laag om daarom deze parel van ons land geen bezoek meer te gunnen !!!!

  Like

 10. Kon hier weer niet eens een reactie op m’n eigen blog zetten- grrr- blijkbaar zou’t nu weer werken, dus opnieuw : Ik fotografeer op de Manuele stand en heel af en toe ook wel op de A of P stand, maar automatisch ? nee Willy .. Foto 1 en 3 zijn genomen op 105mm met een diafragma van F5.6 en sluitertijd 1/30s. Foto 2 werd een uurtje vroeger genomen toen er nog n zonneke scheen, F5.6 – 1/320s op 90mm. Alle 3 iso op 200 en witbalans op ‘cloudy’. Hoop dat ik je wat bijgeleerd heb, leergierige Willy ! Winterse groetjes, AmaZony

  Like

 11. ‘ een geluk dat t zo geen bollen sneeuwt’ … een goei ! Anderzijds wel makkelijk om een sneeuwman(pop) te maken he , gewoon zo’n paar bollen op elkaar en’t is voor mekaar !
  Winters groetje, AmaZony

  Like

 12. @ Allen die hier een reactie plaatsten : dankjewel. Wat me hierbij wel opviel is de wrevel omtrent het auteursrecht….
  Hierbij wil ik toch effe opmerken dat ’t niet Sabam is die dit oplegt of er zijn zakken mee vult. Sabam is slechts een tussenpersoon. De ontwerper , André Waterkeyn , vroeg dit auteursrecht aan. Nu zijn het de erfgenamen die de vzw Atomium beheren en erop toezien dat dit beeld niet misbruikt ,vervalst,vervormd wordt in een negatieve context (racistisch, antidemocratisch…) . Ik heb niks hoeven te betalen , alleen wanneer foto’s vh Atomium gebruikt worden met een commercieel oogmerk dient er betaald te worden, dat geld wordt dan weer gebruikt om het Atomium te onderhouden. Op zich niks mis mee vind ik persoonlijk. Ook ik heb Copyright op mijn foto’s en zou niet graag hebben dat deze misbruikt worden en/of dat anderen er winst uitslaan. Fotografische vrijheid ? ben van mening dat er grenzen nodig zijn zoals copyright, bescherming van de privacy… zo is er toch ook bvb in de natuurfotografie het verbod van nest-fotograferen gewoon om de vogeltjes ea niet te storen tijdens het broeden… Copyright = Respect !

  Like

 13. Ja wat ik hier nog opzeggen , ik vind ze heel mooi..
  Vooral de tweede vind ik kwa kleur heel mooi, geeft een zacht gevoel over de foto.
  Knap gedaan.

  Like

 14. bedankt voor de verduidelijking Amazony, ik wist dat allemaal niet
  k dacht het is toch iets ‘publiekelijks’
  k hoop dat toeristen dat ook weten voor ze een verslag over Brussel op hun blog plaatsen

  Like

Reacties zijn gesloten.