….kristal

ijskristallen en sneeuw zijn ‘hot’ nu op de fotoblogs, wel…. ik heb ook een kristal gefotografeerd : een ijzerkristal ; 

 

atomium0089-ar-ama-sabam.jpg

 

 

Het Atomium is een onaantastbaar symbool aan het Brusselse firmament, een te gekke verzameling bollen waar Belgie fier mag op zijn, een unieke realisatie in de architectuurgeschiedenis; 9 van deze bollen, die met elkaar in verbinding staan, en elke bol stelt een atoom voor uit een uitvergroot ijzerkristal :

 atomium0963-ama-sabam.jpg

 

Mag het een bolletje méér zijn ?

atomium0073-ama-sabam.jpg

_______________________________________________________________________________

 

– Een 2de logje met de 9 bollen is voor morgen… tot dan !

– Het Atomium is een beschermd monument, elk gebruik  moet voor publicatie worden voorgelegd aan de vzw Atomium en Sabam ;

 

 

2 gedachten over “….kristal

 1. @ Allen die hier een reactie plaatsten : dankjewel. Wat me hierbij wel opviel is de wrevel omtrent het auteursrecht….
  Hierbij wil ik toch effe opmerken dat ’t niet Sabam is die dit oplegt of er zijn zakken mee vult. Sabam is slechts een tussenpersoon. De ontwerper , André Waterkeyn , vroeg dit auteursrecht aan. Nu zijn het de erfgenamen die de vzw Atomium beheren en erop toezien dat dit beeld niet misbruikt ,vervalst,vervormd wordt in een negatieve context (racistisch, antidemocratisch…) . Ik heb niks hoeven te betalen , alleen wanneer foto’s vh Atomium gebruikt worden met een commercieel oogmerk dient er betaald te worden, dat geld wordt dan weer gebruikt om het Atomium te onderhouden. Op zich niks mis mee vind ik persoonlijk. Ook ik heb Copyright op mijn foto’s en zou niet graag hebben dat deze misbruikt worden en/of dat anderen er winst uitslaan. Fotografische vrijheid ? ben van mening dat er grenzen nodig zijn zoals copyright, bescherming van de privacy… zo is er toch ook bvb in de natuurfotografie het verbod van nest-fotograferen gewoon om de vogeltjes ea niet te storen tijdens het broeden… Copyright = Respect !

  Like

 2. Ik heb inderdaad een mailtje gestuurd naar Sabam, kreeg de toestemming mits die vermelding zie onderaan m’n foto’s. Particulieren die hun foto’s plaatsen op private websites of blogs, dus zonder winstoogmerk, moeten hier niet voor betalen. Op voorwaarde dat de foto’s geplaatst worden in lage resolutie, dit om te voorkomen dat men de foto onrechtmatig gaat downloaden. Wanneer je dit niet doet, kan men (in’t beste gaval) je foto’s van het internet verwijderen, maar in ernstige gevallen zijn er ook geldboetes aan verbonden.
  Fijne avond,
  Groetje, AmaZony

  Like

Reacties zijn gesloten.