Marnix & Aldegonde

Bijna avond van een natte, druilerige, grijze dag.  Voeg daar nog aan toe : een massief aandoend, imposant kasteel, dat ik niet kort kon/mocht benaderen. Niet meteen m’n foto-droom-scenario, maar toen ik de 2 even massieve bomen en het drassige weiland in’t oog kreeg, ging ik de uitdaging aan  :  

saldegonde0257-ama.jpg

Het kasteel Marnix de St Aldegonde of kortweg het kasteel van Bornem, nabij het dorpje Weert (zie ook 2 vorige logjes)  wordt bewoond door de 14de graaf van Bornem en z’n gravin, die tevens (op aanvraag) een rondleiding geeft.

saldegonde0258-ama.jpg

Een gedachte over “Marnix & Aldegonde

  1. @ Astrid : Tks voor je complimentjes, maar wat het kasteelbezoek betreft : best vooraf reserveren want het kasteel is niet vrij toegankelijk, het is trouwens nog bewoond. Bezoek volgens afspraak is mogelijk van 15 april tot 1 november. De gravin de Marnix geeft persoonlijk de rondleiding. Aan het kasteel is ook nog een koetsenmuseum verbonden, een permanente tentoonstelling van antieke poppen, een kantcollectie en een bibliotheek. Tenslotte wil ik je erop wijzen dat dit kasteel gelegen is in Bornem (Weert) in de provincie Antwerpen van Belgie. Niet te verwarren met het Nederlandse Weert !
    Groetje, AmaZony

    Like

Reacties zijn gesloten.