d’Ursel

In opdracht, voor een project over de bezienswaardigheden in Klein-Brabant, trok ik naar Hingene.  Kasteel d’Ursel is het onderwerp….. aan de slag ! 

kasteeldursel0292-d-ama.jpg

  

Het was eeuwenlang het buitenverblijf van de adellijke familie d’Ursel. Nu is het eigendom van de provincie Antwerpen en heeft een culturele bestemming. 

 

kasteeldursel0289-ama.jpg

 

 De zalen in het kasteel worden ook verhuurd : recepties, diners, seminaries of concerten, het kan allemaal !  Het is ook al jaren het decor van menige trouw- of communiefoto.

kasteeldursel0313-ama.jpg

 

 

 1 van de 3 werd geselecteerd….. Rara … ?

22 gedachten over “d’Ursel

 1. Ik denk ook de middelste. De eerste is eigenlijk mooier maar die heeft wat nabewerking nodig (gebouw rechtzetten, belichting aanpassen en het aqua uit de lucht halen).

  Like

 2. Vind ze alle goed (mogelijk,is mijn bril niet in orde) eerste zie ik scheef niet volgens de voorschriften van de architect Ps dat ben ik zeker niet Groetjes !!ne fotobewonderaar i

  Like

 3. Weer heel wat anders.
  Vind de eerste heel erg mooi zo met die lucht erbij, lijkt wel of het gebouw scheef staat maar ik denk dat dat optisch bedrog is.
  De tweede is heel mooi symetrisch, en komt er heel mooi strak uit..
  De derde had ik het gebouw wat donkerder gemaakt, maar de spiegeling is echt heel goed geslaagd..
  Ik denk dat ze voor de tweede zijn gegaan, maar als ik moest kiezen ging ik voor de eerste

  Like

 4. ik vermoed ook de middenste foto. Alhoewel foto 3 meer zegt over ’t geheel. Foto 2 zal het heel goed doen in een toeristische publicatie , foto 3 zegt me persoonlijk meer (kasteel,brug,vijver,koetshuis,enz)

  Like

 5. Foto 1 : Help, mijn kasteel staat scheef ! Ja en nee … , ik stond dus inderdaad niet pal recht voor het kasteel en vandaar dat de foto een vertekend perspectief vertoont. De rechterzijde en de bomen staan wel degelijk recht, maar ik heb rechts een scheef perspectief. Ik weet dat je met PhotoShop deze lensfout kan corrigeren, maar ik heb (nog) geen ervaring met fotobewerking en ook niet de behoefte om alle lijnen kunstmatig recht te maken. Dit is een ONbewerkte foto en ik vond dat de lucht al veel goed maakte, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
  Aan allen die hier nu al reageerden, scheef of niet.., dankjewel voor de ‘eerlijke mening’ , nu weet ik dat ik daar volgende keer meer moet op letten….
  Groetje en nog n fijn weekend , AmaZony

  Like

 6. @Rian en Edwin : wat de belichting en lucht op foto 1 en 2 betreft zie ik geen enkel probleem, op de derde en laatste foto ziet het kasteel er nogal pips, witjes uit, zou inderdaad mooier én warmer geweest zijn indien wat donkerder. Thanks voor de opbouwende kritiek !
  Groetje, AmaZony

  Like

 7. Net bekeken en wou net dezelfde reactie geven van de 2de maar er zijn er al voor mij.
  Ik zelf zou voor de eerste gaan . Die lucht erbij past in het plaatje. En van perspectief gesproken inderdaad 1 van de moeilijkheden om te fotograferen . En van wanneer staat het recht.
  Schoon tot de volgende
  mich

  Like

 8. Ik denk dat ze voor de tweede zijn gegaan omdat die mooi symmetrisch is en het gebouw lijkt het meest chique op die foto. Ik vind zelf de eerste de mooiste.

  Like

 9. vooral de eerste met die lucht is geweldig…jij ook nog de allerbeste wensen..tja na een tijd weet je het niet meer en zelf was ik niet zo in de stemming met de eindejaarswissel

  Like

 10. Dankjewel aan allen die hier gereageerd hebben en/of een gokje waagden ; om te weten welke foto geselecteerd werd zal je nog effe geduld moeten hebben. Zodra het project openbaar gemaakt mag worden, zal ik er zeker een logje over maken.
  Groetje,
  AmaZony

  Like

 11. Ik zou gaan voor de eerste omdat die foto het meest dynamiek uitstraalt!
  En dat scheve komt daar goed in uit.
  Waarom wil iedereen mooi netjes recht zien?
  De tweede maakt ook een kans!
  Gr.
  P-TER

  Like

 12. Foto 1 is voor mij de mooiste.
  Nog even opmerken dat “scheefstaande muren” geen LENSFOUT is, maar te wijten aan het
  kantelen van je camera, dwz als het filmvlak(Chip-vlak) niet evenwijdig is met vlak van het
  onderwerp, dan krijg je het effekt dat evenwijdige lijnen niet meer evenwijdig worden
  afgebeeld op het beeldveld. Vandaar dat men voor architektuuropnamen meestal gebruik
  maakt van een “technische camera” waarmee je voor dergelijke zaken kan korrigeren. ook Nikon heeft zo’n “shift-lens” in z’n gamma. Maar tegenwoordig kan je dat ook rechtzetten dmv Photoshop.

  Like

Reacties zijn gesloten.