Ooievaar

De eerste ooievaars zijn al teruggekeerd uit het warme zuiden, hun vakantie zit erop ! De mannetjes-ooievaars keren vroeger terug dan de vrouwtjes, om hun nest te claimen en indien nodig te herstellen. Als het vrouwtje op tijd terug thuis komt is ze meer dan welkom in het vertrouwde nest en vormen ze terug een paar. Maar als Mevrouw Ooievaar te lang op zich laat wachten dan gaat hij op zoek naar een andere vrouwtje. Ooievaars zijn nesttrouw, maar niet partnertrouw.

De voorbode van de lente :  

ooievaar1349-ar-1flip-ama.jpg

 

 

dieren,ooievaar,voorbode lente,Planckendael

 

 dieren,ooievaar,voorbode lente,Planckendael

 

32 gedachten over “Ooievaar

 1. Wat een mooie, haarscherpe portretten van deze ooievaar.
  Het is goed om te weten dat het voorjaar elke dag weer een stukje dichterbij komt, want ik heb het nu eerst wel weer even gehad met de kou.
  Maak er een mooi weekend van, AmaZony.

  Like

 2. @Rian : Tja Rian, mocht ik in hun plaats zijn, ik zou ook nog wat langer in’t warme zuiden blijven zenne…. maar de terugkeer is begonnen en anderzijds is ’t wel een goed teken voor ons he : ze brengen de lente mee !

  Like

 3. @Erwin : de rode kleur is puur natuur zenne, hangt ook een beetje van de lichtinval af, want zoals je ziet hebben de 3 snavels een verschillende tint rood , de onderste snavel is het donkerst, momentje met minder zon;

  Like

 4. met andere woorden ik wist dit dus niet hé 😉
  dank je wel voor de vele reacties op mijn foto’s. Amai je hebt er wel je werk aan maar apprecieer ze wel . Inderdaad veel van persoonlijke smaak en sommige ga ik niet akkoord. Zolang ze eerlijk zijn en opbouwend vind ik het leuk. Bij sommige ervaar ik bij het zien van hun foto’s dat mensen het altijd mooi vinden en als ik dan kijk en het niet graag zie reageer ik er dan ook liefst niet op . Snap je een beetje.
  de foto houden van was op dit moment toch eerder interessanter dat ze naar haar hond keek als expressie van graag zien . De kleine jongen was op dat moment heel serieus en toch spontaan. Het bruine sjaaltje is een extraatje maar snap wel wat je bedoeld.
  tot de volgende mich ps we blijven proberen het goed doen hé 😉

  Like

 5. Snap wat je bedoelt, lees ook vaak bij foto’s dat iedereen het mooi vind… en als ik dat dan niet vind zal ik wel een reactie plaatsen maar niets over de kwaliteit van de foto op zich zeggen, eerder over het onderwerp zoals bvb mooi huisje.. haha is niet hetzelfde als mooie foto he… Vind het eigenlijk wel jammer dat er niet méér mensen zijn die hun eerlijke mening geven, op een beleefde manier uiteraard…, op die manier leer je je eigen werk kritisch bekijken en/of verbeteren of verdedigen. Over smaak valt niet te discussieren maar is wel leerrijk om weten wat wel of niet in de smaak valt. Na een tijdje bloggen weet ik intussen al wel bij wie m’n eerlijke mening gewaardeerd wordt en bij wie niet… En zoals ik al zei : je bent goed bezig en ik merk echt wel dat je je best doet en dat zie je in je resultaten. Tot de volgende !
  ps : ik las intussen ook je antwoord op een paar vorige reacties en ik kan me daar volledig in vinden, dank je voor de verduidelijking zoals die ‘inside joke’ dat kon ik niet weten he…

  Like

 6. Wat lief! Dat wist ik niet dat de mannetjes eerder naar huis terug keerden.
  Het zijn mooie portretten geworden met mooie compositie. De belichting
  ziet er ook netjes uit, alleen het kopje is wat overbelicht.

  Like

 7. hallo,
  Zeg en hoe lang moet dat manneke dan wachten ????
  Wat de kleuren van de bek betreft, die zijn echt !
  Uitstekende Foto’s.
  Groetjes Dizze

  Like

 8. @Monique : Mercikes voor ’t complimentje en ’t kopje bovenaan is inderdaad overbelicht, terechte opmerking ! Maar omdat ik ze zo close-up én scherp in beeld had, vond ik t er toch nog mee door kunnen om te plaatsen. Groetje,

  Like

 9. Prachtige portretten van deze ooievaars. Toch vervelend als je als vrouwtje thuiskomt bij je eigen vertrouwde nest en je kerel zit er al met een andere vrouw…;-)
  Groet, Monique
  P.S. ik heb de laatste tijd weinig gereageerd, we zitten in een verbouwing…

  Like

 10. Wow, prachtige dieren heb je daar kunnen shooten. Vlijmscherp waar het moet, kleuren zijn perfect. Je onderwerp komt heel mooi los van de achtergrond. Maar ’t is die achtergrond die me ergens stoort, het is een ietsie pietsie te druk. Kleuren en vormen vloeien niet echt samen. Misschien een groter diafragma gebruiken ?

  Like

 11. Wel Amazony, de ooievaar is langs geweest? En wat bracht hij mee… een paar volwassen schimmen! En ik die dacht dat die alleen kindjes brachten! Wat heb je telkens mooie foto’s op je blog geplaatst, zowel uit het binnenland als het “buitenland”. Mooi gedaan !

  Like

 12. Over close en vetscherpe fotografie gesproken! Nou dan doe je dus wel even een forse duit in het zakje met deze serie. Er is hier ook een ooievaarsdorp in de omgeving waar ik graag wat moois mag schieten.

  Like

 13. Deze ooievaars heb ik gefotografeerd op de parking van dierenpark Planckendael. Ze lopen daar vrij rond; Ze zijn wel mensen gewend en je kan ze tot op ongeveer 2 m afstand benaderen.
  Mercikes voor je bezoekje aan m’n blog, heb je zelf ook een fotosite ?
  Groetje,

  Like

Reacties zijn gesloten.