Mini reisje – Parijs (1)

NOTRE-DAME – Deze kathedraal staat in het hart van Parijs te pronken op een eiland in de Seine. Trouwens…  ken je het verhaal van de klokkenluider van Notre-Dame ? De schrijver van dit verhaal, Victor Hugo, noemde dit bouwwerk een ‘symfonie uit steen’ …  en dat vind ik hééél mooi gezegd !

 

frankrijk-notredame0896-a-ama.jpg

 De SACRE-COEUR springt in het oog door haar felwitte uiterlijk en prominente ligging op de heuvel Montmartre :

  

frankrijk-sacre coeur-parijs0956-b-ama.jpg

  

Om de kerk in te gaan is nette kledij een ‘must’… of beter ‘une obligation’… in korte rok of short wordt de toegang geweigerd. Maar anderzijds : de 237 treden beklimmen om tot bij de basiliek te komen mag wél in korte rok… Franse logica ? ….  O ja , je kan natuurlijk ook de kabelbaan nemen !

—————————————————————————————–

Update op 2/3/2011 : De Sacre Coeur heb ik bewust zo donker op de voorgrond gezet , ….. waarom ? Zie logje van 2 maart : Mini reisje – Maxi grapje …

Advertenties

25 gedachten over “Mini reisje – Parijs (1)

 1. De eerste foto is schitterend die silhouet van de kerk … en dat licht dat door de glasramen valt.
  De tweede zou veel beter zijn met een kleine bewerking van een gradueel ND-filter … ik ga éénvan de dagen deze workshop eens on-line zetten … niet moeilijk, maar een bevredigender resultaat, het is haast onmogelijk om juist te belichten voor de lucht en de kerk, door het bereik van de sensor.

  Like

 2. De eerste vind ik een pracht plaat zo dat licht achter de toren wat heel mooi door de ramen heen komt, prachtig..
  De tweede kan ik niet echt waarderen, vind hem te donker vooral in de voorgrond, hierdoor zit er geen opbouw in de foto, de lucht daar een tegen is wel heel mooi maar valt een beetje in het niet door de donkere voorgrond.

  Like

 3. prachtige foto’s, zeker die eerste vind ik getuigen van een soort “ingetogenheid”, kan het niet anders uitleggen! en VH had gelijk (maar ben er dan ook hevig fan van!)

  Like

 4. Hiel erg !!! : Zo ver gaan voor een foto van een kerk en zo hoog kruipen en zelf niet katholiek zijn !! Ha ha Voel je de afgunst ?? Toen wij er waren moest de foto nog uitgevonden
  Jij hebt dat in ieder geval gedaan Mooi !! Groetjes

  Like

 5. die eerste foto komt recht uit een sprookje, zo mooi!
  ik denk dat we hier heel veel moois te zien zullen krijgen
  jij zal wel genoten hebben van je reisje Parijs

  Like

 6. @Edwin & Erwin : Groot gelijk ! Op de 2de foto is de voorgrond (de Sacre Coeur) inderdaad heel donker, Ik wou alleen de contouren van de witte trappen naar voor brengen, en dacht dat het gebouw tegen de mooie lucht goed genoeg zou uitkomen… niet dus… maar anderzijds mocht de voorgrond ook niet TE duidelijk in beeld komen, waarom dat leg ik in één van mrn volgende mini-reisjes-postjes wel uit….
  Mercikes voor de eerlijke comments !

  Like

 7. De eerste is prachtig! Hoeveel keren zou deze cathedraal al niet op de gevoelige plaat vastgelgd zijn? Dan moet je van goede huize komen om dat nog eens origineel te doen. Daar ben je aardig in geslaagd vind ik. De tweede is erg donker, maar ik las je uitleg al bij een van de vorige commentaren. Een HDR zou misschien mooi geweest zijn in dit geval.
  Groet, Monique

  Like

 8. ahhh jij was heerlijk uit in parijs,
  lekker genieten amazony,
  OT
  Imageshack laat ons een beetje in de steek afgelopen dagen ik hoop dat het gauw weer over is,
  groetjes en een fijne avond

  Like

 9. Je bedoeling in Foto 1 is gelukt, het geheel tonen als een “symfonie uit steen”. Ik heb ook ergens gelezen dat dit gebouw als “kantwerk in steen” bekend staat. OOk een waarheid om U tegen te zeggen. Misschien moet je ’t gebouw op de 1ste foto centraal zetten, de bomen op de zijkant voegen niets toe, de ‘symfonie in steen’ gaat met alle glorie lopen. En de prachtige kleuren natuurlijk…
  Foto 2, er is teveel dynamisch verschil, grijsverloopfilter(s) of HDR techniek zou hier een oplossing voor een goede belichting kunnen zijn.

  Like

 10. Foto 1 vind ik knap gedaan.
  Ik ben wel te vinden voor tegenlichtfoto’s.
  Het had misschien nog iets beter geweest als de toren centraal zou staan. Maar dat is detailkritiek 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.