Mustang / Hummer

Neem nu zo’n  FORD MUSTANG…. de lange motorkap, het galopperende paard in de gang euh…. grille, dat is toch pure stijl ? Stoer zonder patserig te zijn. Stijlvol zonder een would-be te zijn. Sportief op zijn Amerikaans.

 

Mustang,Ford Mustang,Amerika,auto

 Alleen de naam al, Mustang, een Amerikaans paardenras, een ikoon, de prairies, de vlaktes, de vrijheid… ; In een Mustang voel je je zowiezo een beetje cowboy, of in mijn geval een ‘AmaZone’ … !

Mustang,Ford Mustang,paard,auto,Amerika

Een nog veel stoerdere bink is de HUMMER ; Nu is het niet m’n bedoeling deze te promoten , maar rijden in een Hummer geeft je echt wel een adrenalinestoot ! Het zware geluid van de motor, het stoere pantser en de onverwoestbare uitstraling… een monster !

Hummer,auto,Amerika,stoer

Vrrrrrrooooooommmmm …. !

 

Update : Wat fotografie, technisch en kwalitatief, betreft is dit een ‘flutserie’ …. Ik heb m’n fototoestel nu net één jaartje en deze foto’s waren zowat de eerste die ik een jaar geleden genomen heb….

Advertenties

27 gedachten over “Mustang / Hummer

 1. De adrenalinestoot zou bij mij veroorzaakt worden door de schaamte voor het feit dat ik me zou hebben laten verleiden in zo’n ding te stappen. Maar de Mustang is prachtig. Fijne zondag !

  Like

 2. Ik heb niks met auto’s..
  De foto’s die je gemaakt heb komen bij mij niet over sorry, ik weet natuurlijk niet wat jowu opzet was met deze serie?

  Like

 3. De Hummer heeft inderdaad een 2de kantje he, eigenlijk is het een vereenvoudigde versie van een legervoertuig. Bovendien zeer milieuonvriendelijk, en door de economische crisis is Hummer (GM) momenteel niet meer actief op de markt van personenauto’s. De militaire Humvee wordt wel nog geproduceerd.

  Like

 4. Persoonlijk vind ik het helemaal geen auto om hier in Europa mee rond te toeren, veel te groot en robuust… maar in Amerika passen ze wel in het beeld.

  Like

 5. Zoals ik in een update toevoegde vind ik dit nu zelf ook een ‘flutserie’ … t is eigenlijk meer bedoeld als een terugblik op m’n eerste stapjes in de fotografie… begin Maart 2010, nu net 1 jaar geleden…

  Like

 6. Dit zijn geen ‘flutfoto’s’, AmaZony. Het hangt er steeds vanaf wat de foto uitdrukt en hoe ie dat doet. Als je er geen woordje uitleg bij deed, zouden ze wellicht maar wat gewoontjes overkomen, maar dat heeft volgens mij niets met kwaliteit en kracht van zo’n foto te maken. Bovendien roepen die merk- en typenamen toch dadelijk hun boeiende autogeschiedenis op.
  Groetje

  Like

 7. Zo’n Hummer, daar krijg je me echt niet in, maar een ritje in een Mustang lijkt me nog wel eens wat. Dat is al van jongs af aan een van mijn favoriete auto’s.
  De kwalificatie ‘flut’ laat ik voor jouw rekening. Binnen het kader van een logje als dit misstaan deze foto’s in mijn ogen zeker niet.

  Like

 8. dag Ama- kritiek over het onderwerp, zoals ik lees doet niet ter zake…je bent een ‘kei’ in verzorgde foto’s, en een nieuw toestel beheersen is ook niet simpel…als je het mij vraagt…ja ik heb al prachtige foto’s op dit blogje gezien, je bent een voorbeeld voor velen dacht ik…groetjes van rené

  Like

 9. wel, gelukkig ben ik geen kenner, want ik vind het prachtige foto’s! of zijn die bijgeknipt of zo? wat de auto’s zelf betreft, de mustang van de jaren ’60 IS de american way of life, nog meer dan de corvette! (btw, dit zijn toch 2 verschillende mustangs?) en de hummer, die was inderdaad afgeleid van de militaire humvee, je had de H2 en de H3, maar heel het hummer-concept heeft GM nu verkocht aan china.

  Like

 10. @Joten : Kenner of niet, toch mercikes voor’t compliment, altijd fijn te weten welke en/of mijn foto’s in de smaak vallen, al dan niet technisch ok.;; Anderzijds, van auto’s ben je goed op de hoogte zo te lezen. De foto’s zijn van 2 verschillende Mustangs, maar wel 2x hetzelfde type dacht ik, de ’67. (Tja is al n tijdje geleden he, genomen op een oldtimer-treffen). En wat de Hummer betreft, er is sprake van geweest dat China hem zou kopen, maar die deal is niet doorgegaan. Met Hummer is het gedaan op de personenauto-markt alleen de militaire Humvee wordt nog geproduceerd.

  Like

 11. Flutfoto’s… nee hoor. Ik vind het wel leuk als ze zo gefotografeerd worden.
  De mustang mag er wel zijn trouwens… wel de nieuwe! 🙂

  Like

 12. Flut of niet, met je uitleg erbij zijn deze foto’s best te pruimen! Godgodgod…heb ooit met een Mustang gereden, zaaaaalig plezant was dat! De Hummer in het straatbeeld… is zoiets als effe naar omkijken en je zet je weg voort, heb er niet echt feeling bij.
  groetjes

  Like

 13. Je maakt het wel moeilijk met die “oude autofoto’s” Ga je ze zelf nog flutfoto’s noemen ! Foei amazony je eigen werk afkraken !!!Wat is dat toch met die “jeugd van tegenwoordig” Die Hummer die je nu koopt wordt ineens bij verteld “Wij nemen die niet terug èè Mooi He Groetjes

  Like

 14. @ Willy D; Das nog pas es een compliment se … ‘Jeugd’ !! loool
  En met die ‘flutserie’ bedoelde ik ook.. tja moest ik nu naar een oldtimer-treffen gaan, het toch wel wat anders zou aanpakken dan alleen bumpers en achterwerken te fotograferen. Stom toch he, ik heb niet eens de auto in z’n geheel op foto, … nu moet ik nog eens terug… Allee das ook ni erg zenne, altijd toffe sfeer op zo’n evenement;

  Like

 15. ha, ik had ergens gelezen dat de chinese deal afgesprongen was, maar dan toch weer ging doorgaan als de amerikanen er een concessie bijdeden voor de militaire humvee( maar ‘k heb net eens opgezocht, en je hebt gelijk, het is er mee afgelopen!)
  btw, boortmeerbeek, is dat daar niet dat jansens (geloof ik) een garage heeft met al wat amerikaans is? (ik denk dat ik daar een paar keer geweest ben)

  Like

 16. ‘Flutserie’ ?? waar dan ?? ’t hoeft niet altijd zo perfect, zo technisch en gebalanceerd te zijn. ’t is niet al goud wat blinkt he. Ik vind het lekker wilde & mooie foto’s. Na! btw, details van auto’s vind ik mooier dan een totaal beeld ervan

  Like

 17. Dat is een prachtig (en krachtig) logo. Drie mooie foto. De derde is erg mooi vanwege de weerspiegeling erin.
  OT: ik kom er ook niet elke keer aan toe om op je blog te kijken. Ook maar even in een keer alles bekijken 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.