Ze zijn nog zo jong – Anton Beysens

Anton Beysens is een Nederlandse beeldhouwer-kunstschilder ; zijn beelden tonen vaak jongens en/of meisjes in hun meest onderdanige, kwetsbare kind-zijn. Zo heeft hij een collectie van jonge werknemertjes in de vroegere landbouw alsook ééntje ter herdenking aan de jongens-interneringskampen.

 

‘Ze zijn nog zo jong :’

Anton Beysens,beeldhouwer,kunst,kinderen

 

 **

 

Anton Beysens,beeldhouwer,kunst,kinderen,beelden

 

**

Anton Beysens,beeldhouwer,kunst,kinderen, beelden

 

 

 

27 gedachten over “Ze zijn nog zo jong – Anton Beysens

 1. Mooie beeldjes en mooi gefotografeerd. Ik zou wel het web weghalen bij de middelste. Dat draadje doet een beetje af aan de schoonheid.

  Like

 2. @Joten : Veel meer info over deze beelden en/of beeldhouwer heb ik jammer genoeg niet. Het enige dat ik te weten gekomen ben is dat hij voornamelijk werkt met steen en brons. Anders moet je ter plekke eens gaan kijken, deze beelden heb ik gefotografeerd in de inkomhal van de vlindertuin ‘Berkenhof’ te Kwadendamme in Nederland. Mercikes voor je reactie en nog n fijn weekend !

  Like

 3. bedankt voor de info! ik dacht bij het derde aan brons, maar begon dan te twijfelen, dat het mss hout kon zijn ook.
  gezellig weekend, en schiet er maar op los 🙂

  Like

 4. Rian en Mich zouden het spînnenweb wegdoen.. anderen, zoals jij , vinden het dan weer een meerwaarde hebben. Ik liet het spinneweb er opzettelijk bij, persoonlijk vind ik het niet storend, integendeel : een extra accentje… Zo zie je maar weer eens hoe smaken kunnen verschillen. Wel fijn om de diverse meningen te vernemen !
  Fijn weekend allen !

  Like

 5. Vind de contrasten met de achtergrond heel erg mooi, waardoor je aandacht direct naar het beeld getrokken wordt, heel knap gedaan…

  Like

 6. Mooi zeg! Levensecht. Ik twijfelde eerst ook over het spinneweb, maar ik zou hem er denk ik ook in gehouden hebben.
  Groet, Monique
  P.S. ik heb gereageerd op je vorige blog, maar zie mijn reactie niet meer terug. Hopelijk is hij aangekomen?

  Like

 7. Die bovenste foto doet me denken aan de verpakking van lichtbruine suiker. Ik kan niet op de naam komen. Ja, Cassonade (waarvoor Google niet al goed voor is) 🙂

  Like

 8. goh maaike, nu je’t zegt ja , de gekende ‘kinnekes-suiker’ van Tienen lol, knap opgemerkt ! Fijn weekend en mercikes voor je reactie !

  Like

 9. …beelden zeggen méér over de beeldhouwer dan over de fotograaf…levensechte beelden blijven te statisch voor fotografie Ama, groetjes van rené

  Like

 10. prachtige sculpturen…burger’s zoo is inderdaad de moeite…als je nog meer dieren wilt kunnen zien in hun natuurlijke biotoop lijkt het me wel beter nog een aantal weken te wachten tot het iets warmer is en er meer dieren buiten zijn. Het is altijd prachtig en nu rustig om zonder problemen en al te veel volk foto’s te kunnen trekken, maar veel buitendomeinen waren leeg. Veel dieren zaten nog binnen. Ook het openluchtmuseum er vlak bij is de moeite waarde als je meer dan één dag in die omgeving verblijft.
  prettige zondag

  Like

 11. Beelden die het uitdrukken en foto’s die het beklemtonen, vollediger kan het niet overgebracht worden! Kunstzinnig, AmaZony!
  Groetje

  Like

 12. Tja die meerkoet das ’n strenge he, die censureert blijkbaar m’n reacties ! Jammer , waarschijnlijk weer iets misgelopen bij Skynet, die hebben een nog strengere meerkoet denk ik lol ! Toch mercikes voor je reactie Monique !

  Like

 13. @René : Enerzijds begrijp ik je reactie wel René; een beeld blijft een beeld en ook een fotograaf kan een beeld niet levend maken, het blijft statisch. Mijn bedoeling met deze foto’s is : de beeldhouwer z’n werk in de kijker zetten (op mijn manier). Anderzijds kan je als fotograaf beelden zowel slecht als goed op foto zetten. Wanneer de foto bvb overbelicht, onscherp od is, doet dit enerzijds afbreuk aan de beeldhouwer z’n werk. Ik hoop dat hij tevreden is over deze foto’s van zijn kunstwerken.
  Groetje !

  Like

 14. …je hebt begrepen wat ik bedoel Ama-…over Uw foto’s, alleen maar goed…groetjes van rené

  Like

Reacties zijn gesloten.