Na-cul-tuur in Opdorp

In Opdorp gaat de lente nooit onopgemerkt voorbij. Jaarlijks kleurt het hart van dit dorpje geelwit van de narcissen. En temidden van deze bloemenzee staan de beelden.

 opdorp1051-hp-ama.jpg

Kunstobjecten, niet weggestoken binnen de dikke muren van musea, maar tussen de bloemen….

Het vormt een mooie combinatie tussen cultuur en natuur…

 Opdorp,Dries,lente,narcissen,beelden,kunst,openluchttentoonstelling,bloemen,

 Opdorp,Dries,lente,narcissen,beelden,kunst,openluchttentoonstelling,bloemen,

27 gedachten over “Na-cul-tuur in Opdorp

 1. Leuk dat de kunst naar buiten gebracht wordt. Zo bereiken ze een hele hoop mensen. Veel mensen die anders nooit naar een museum of expo zullen gaan.
  Mooie beelden.

  Like

 2. heel mooi die beelden en wat het commentaar betreft kunnen veel mensen er iets van opsteken en leren door de reactie,s die geplaatst worden,ik vind het best wel leerzaam al zijn het geen foto,s van mijzelf…groetjes Wim

  Like

 3. Het eerste beeld staat er mooi op, zo tegen die zee van narcissen. Geod gespeeld met de DOF. Ik vind hem wat krap aan de onderkant, maar daar heb je hierboven al uitleg overgegeven. Soms moet je roeine met de riemen die je hebt in de fotografie.
  Het tweede beeld staat er levensecht op.
  De bloem staat er ook fraai op. Ik zou hem zelf misschien iets minder centraal in beeld hebben gezet, maar misschien waren de omstandigheden er niet naar om het anders te doen.
  Groet, monique

  Like

 4. zou je geloven dat moment opname door een blik en die vastleggen heel mooi kunnen zijn. Zoals Flor 2 is er zo ééntje . Het licht viel binnen en zei aan hem sta daar eens en hop hij stond erop. Natuurlijk moest ik wat tegenlicht gebruikt hebben maar ja …. spontaan mag ook wel eens .
  En ja van die storende elementen da ken ik ook tot de volgende !

  Like

 5. @Mich : daar zit zeker wat in Mich, maaaar : die beelden staan vast op een sokkel en er staan wel veel narcissen maar toch is het narcisveld per kunstbeeld vrij beperkt. Er staan ook bomen, andere beelden en vooral : er lopen ook bezoekers. Zoals jij het ziet zou t inderdaad veel mooier zijn maar ter plekke is het niet altijd mogelijk wegens andere (storende) factoren. Deze foto’s zijn genomen op een gewoon dagje-uit, het zijn bijna moment opnames. Wanneer ik bvb dat beeld om één of andere reden écht heel goed op foto moet hebben (Bvb voor de kunstenaar) , zou ik wel es teruggegaan zijn op een rustiger moment. Er is een groot verschil tussen reportage- en opdracht- of studiowerk. De sokkel had ik misschien toch beter proberen weg te werken, doch ik ben niet zo bedreven in Photoshop. Wel heel fijn dat je je persoonlijke kijk hier neerzet, wordt gewaardeerd hoor ! Groetje,

  Like

 6. nog een andere kijk misschien ik had de loper nog wat rechter genomen en de sokkel weggewerkt zodat het net in de bloemen liep en dan een horizontaal langer maken (landschap) en de foto laten uitlopen . Wat denk je ? knap werk !

  Like

 7. Zo’n combinatie van kunst, cultuur en natuur moet een mens zeker met dit heerlijke voorjaarsweer wel vrolijk stemmen, lijkt me. Bij mij lukte dat in ieder geval goed.
  De beelden zijn mooi, maar je laat met je laatste foto wel mooi zien, dat moedertje natuur ook minstens even mooie dingen maakt.

  Like

 8. Nikske stom om te reageren ! Integendeel, elke reactie is meer dan welkom, ik hoef niet alleen technische uitleg, ’t is ook interessant om weten hoe m’n foto’s overkomen in’t algemeen. Als m’n foto ook maar een paar seconden langer iemands aandacht kan vasthouden ben ik al dik tevreden. Dat is nu net ook het voordeel aan bloggen, je krijgt hier de fotografische- zowel als de algemene opinie en die zijn allebei even belangrijk voor mij. Zodus…. tot de volgende he Johan !

  Like

 9. Ik vind het tweede beeld van boven erg mooi gefotografeerd… het lijkt me leuk om ook eens naar Opdorp te gaan… bedankt voor je compliment op mijn Slide….Nog een fijne, zonnige zondag….Agnès

  Like

 10. prachtig, vooral die beelden!
  allez ja, veel meer kan ik niet zeggen, ik vind iets heel mooi, of niet, is wslk een beetje stom om te reageren dan maar van fotografie ken ik niks, scherpte en diepte en macros en kleuren….weet daar allemaal niks van af. maar gelijk hoe, ik zie graag mooie foto’s!

  Like

 11. Ik zal een beetje reclame maken Willy : Voor de geinteresseerden : Willy bracht ook een bezoekje aan deze openluchttentoonstelling en maakte er 2 logjes ‘tussen de narcissen’ over. Wie meer foto’s wil zien over Opdorp kan op zijn blog eens gaan kijken.
  Persoonlijk heb ik nog meer foto’s van Opdorp, maar dat zijn eerder abstracte en/of detailbeelden, die ik sporadisch in volgende logjes zal plaatsen.

  Like

 12. Een foto is mooi als de fotograaf hem mooi vindt. Soms ben je idd niet in staat om foto’s anders te maken. En ik wil de keren niet tellen dat ik thuis de foto’s aan het bekijken ben en denk van de volgende keer…

  Like

 13. @Petra : Daar heb je een punt Petra ! Maar misschien had ik het beeld beter links in beeld gebracht zodat hij rechts (met de kijkrichting mee) de foto uitstapt. Ik heb deze foto meermaals bekeken, vreemd dat me dit niet eerder opgevallen is. Zo zie je maar dat je door sommige opmerkingen je eigen foto met andere ogen gaat bekijken. Dankjewel !

  Like

 14. IK vind de eerste foto juist wel wat hebben .
  Het is net of deze uit de foto wilt stappen.
  Prachtige serie weer .
  Fijne zondag.

  Like

 15. Mooi als (zulke mooie) kunstwerken in de natuur staan. De tweede is heel leuk. De eerste is heel goed vanwege de scherptediepte.
  Fijn weekend!

  Like

 16. @Edwin : ivm dat voetje … tja dat had ik zelf ook liever anders gezien. Maar het moeilijke eraan is dat die beelden bijna allemaal op een lelijke sokkel staan en die wou ik absoluut niet volledig in beeld. Verder lopen daar ook heel wat bezoekers rond, die ik er niet op wou, om alleen bloemen in m’n dof te hebben, had ik niet veel keuze van standpunt.
  Groetje,

  Like

 17. Vind van de eerste jammer dat het voetje er net net opstaat..
  De tweede daar een tegen is echt heel mooi net echt..
  De narcis is net over zijn hoogte punt heen, jammer want dat komt de foto niet ten goede vind ik..

  Like

Reacties zijn gesloten.