Broodje Brussel

Een blik door de koninklijke poort op het paleis ; verder kwam ik niet… En ok… ik weet dat iedereen moet besparen maar dat onze koning zo’n krenterige gastheer is… hmmm toch ni schoon van hem zenne. Hij had me op z’n minst een koffietje kunnen aanbieden he.  Noppes dus !

Brussel,koninklijk paleis,koninklijke poort,koning

Wat verder, weer een poort. En daarachter, centraal op het Koningsplein, staat het ruiterstandbeeld van Godfried Van Bouillon. De naam alleen al deed me niet alleen dorst maar ook honger krijgen. Een goede ‘bouillon’ is vaak dé smaakmaker !

Brussel,Koningsplein,Godfried Van Bouillon,ruiterstandbeeld,poort,standbeeld

 Ik vervolgde m’n pad op zoek naar… een broodje Brussel ;

Nu vroeg ik me wel af waarom die bomen ‘witte poten’ hebben ; de ober die me het broodje mét koffie serveerde wist me te vertellen dat het witkalken van de stammen een aantal redenen heeft. Zo zou het de stam beschermen tegen verbranding (reflexie van het zonlicht), het is beter zichtbaar voor wandelaars en vooral : het schrikt insekten af.

 Brussel,witgeverfde stammen,witgekalkte stammen

*

En ? heeft ’t gesmaakt dit ‘broodje Brussel’ ?

31 gedachten over “Broodje Brussel

 1. …als altijd Ama- zeer knappe foto’s, U helemaal eigen…je mag niet binnen laat je doorschijnen in je tekst…
  Hoe zou dat kunnen, denk ik dan…je laat geen enkel spleetje open aan het hek…
  groetjes van rené

  Like

 2. @Edwin : Tja ik denk dat ik niet rechtrecht voor de poort stond, je ziet aan de zijpilaren dat ze onderaan niet even ver van m’n kader staan, maar kon het niet meer corrigeren want dan liepen er weer andere lijnen scheef en viel het nog meer op. Weet je… laten we ’t houden op : die poort stond scheef lol ! Goed ?

  Like

 3. Ik vind het broodje nogal hekkig smaken, lol.
  Dat je geen koffietje kreeg is normaal hè Ama, das alleen voor abnormalen met witte sokken hahahaha……………!
  groetjes

  Like

 4. Mooi neen heel erg mooi dit soort doorkijkjes. ZO’n hekwerk voegt beslist aan kijkwaarde toe bij een dergelijk shot. Je moet daar oog voor hebben, maar mooi is en blijft het…

  Like

 5. Die dag was het bewolkt en bovendien hing er ’n wat grijzige waas (mist-luchtvervuiling?) over Brussel, geen ideaal weertje om buiten te pick-nikken. Maar zoals je zegt Willy, bij goed weer is’t daar best gezellig…
  Groetje,

  Like

 6. Eerlijk gezegd gaf Brussel me die dag een ietwat claustrofobisch gevoel. En dat heb ik proberen weer te geven in deze serie. Ingesloten door al die hoge gebouwen,hekken en poorten, de drukte… en daar dan nog die grijze waas bij die over alle gebouwen hing (zie m’n reactie hieronder). Was niet echt aangenaam…

  Like

 7. Je had moeten roepen dat je koninklijk onderhandelaarster was. Dan mocht je binnen, want er komen er zoveel dat de sire beslist niet meer weet wie wanneer komt. En met die witte boomstammen kan ik enkel maar lachen, hoor! Als de natuur vond dat witte boomstammen een positieve functie hadden, dan waren ze natuurlijk wit. En waarom niet helemaal met takken en al wit? Nu is het toch nog gevaarlijk voor de vogels! 😉 Ik denk dat een of andere superlakei le roi des petits bulles wijsmaakt. 😉 De foto’s zijn dan weer AmaZony-top!
  Groetje

  Like

 8. prachtige reeks weeral! zeker die eerste vind ik de max!
  ik geloof dat daar een paar 100m verder de mooiste gevel staat die ik ooit gezien heb, ik denk het museum voor muziekinstrumenten, maar ben niet zeker. mss weet iemand welke ik bedoel?

  Like

 9. Inderdaad Johan, das n gevel waar ik ook wel n tijdje voor blijven staan ben, heeel mooi ! Ben ook in het museum binnengeweest. Heb er echter geen foto’s van, was n grijsachtige dag toen en kwam niet echt mooi tot z’n recht. Volgende keer misschien… Groetje,

  Like

 10. Deze plek roept herinneringen op.
  Ooit had ik de eer deze poort te “bewaken” als paleiswacht, maar dat was nog onder het bestuur van wijlen Koning Boudewijn.We mochten zelfs gebruik maken van de infrastructuur van het bijgebouw.Heb nooit op de koffie mogen komen, maar elke morgen toen ie aankwam kreeg ik wel een persoonlijke groet.
  Je hebt de sfeer mooi vastgelegd Amazony.

  Like

 11. Brussel bekijken door de ogen van een buitenstaander is altijd lekker meegenomen. ’t zicht van het koningsplein met op de achtergrond het justitiepalies vind ik een topper.

  Like

 12. Ik ben nu net een kopje koffie aan het drinken,
  en er is er nog genoeg voor twee!
  Gelukkig ben je niet opgepakt geweest bij het fotograferen aan het hek van de koning! 🙂
  Het brussels broodje is me goed bevallen!
  gr.
  P-TER

  Like

Reacties zijn gesloten.