Say it with flowers

Vandaag een warm én … stil logje…

Ik zeg het ….met bloemen :

vgmn0983-ama.jpg

Vergeet-me-nietje

 *

bosanemoon0113-ap2-ama.jpg

     bosanemoon

*

 bloem0503-ama.jpg

perkplantje (ken de naam niet) ?

Update (dank Danielle) : dit is de ‘Bellis’ , een  madelief, weliswaar een ‘gekweekte’ soort met grotere bloemen in felle tinten.

 

28 gedachten over “Say it with flowers

 1. prachtig de kleur en mooi scherp de bloemen,,wat wil je nog meer ..groetjes en een fijn weekend gewenst….WIM

  Like

 2. voor het vergeetme nietje ga ik plat,
  voor het anemoontje op mijn knietjes,
  en het madeliefje….
  awel.
  daar zing ik een liedje voor:-)

  Like

 3. Tja jammer een klaproos is er (nog) niet bij. De benaming van ’t bloemeke op de 3de foto weet ik niet, maar ’t is geen madeliefje. Nu je’t zegt lijkt t ze er wel n beetje op, vooral omdat ik’t vanuit zo’n laag standpunt gefotografeerd heb. Deze bloem was echter veel groter, eerder een perkplant, roze met een geel hart. Tx voor je reactie en nog n fijn weekend !

  Like

 4. Hoi Erna,
  Prachtige bloemen zo daags voor moederdag!
  Past precies in deze tijdsperiode!
  Geniet van de zondag!
  gr.
  Ton

  Like

 5. @Ton : Blijkbaar verliep het plaatsen van een reactie niet zo vlot, tja Skynet zal van de warmte weten denk ik… Wat ik toch nog wou zeggen is : soms wordt er een verificatiecode gevraagd en dan duurt het een tijdje alvorens je reactie zichtbaar wordt. Alleen wanneer je geen code moet invoeren (heeft iets te maken met spamfilter) staat de reactie direct op de blog. Dank voor je geduld en nog n fijne zondag !

  Like

 6. Hello Pure Puurse !!! Is er een verschil ? tussen macrolens …..voorzetlens.. tussenring ???
  Je zou mij zeer verplichten ( oh heel erg nobel of niet ?) Groetjes

  Like

 7. @ Willy D: Wat betreft voorzetlenzen, tussenringen en macrolens heb ik geprobeerd om alles voor jou es op een rijtje te zetten. Ik heb een lijstje gemaakt met de voor-en nadelen en zal het je doormailen. Ben zelf niet zo’n foto-technische-prater dus heb geprobeerd om het in eenvoudige woorden uit te leggen. De keuze hangt natuurlijk af van ieders eigen prioriteiten.Persoonlijk heb ik voor de tussenringen gekozen, eigenlijk een ‘tussen’oplossing. Ik wou eens proeven van macro, maar wou nog niet direct een grote investering doen. Ik ken verschillende fotografen die zich direct een macrolens aangeschaft hebben , maar die ze nu zelden of nooit gebruiken omdat dat macrowerk hen toch niet zo ligt. Dat wou ik eerst uitproberen. Deze lente en zomer blijf ik dus wat experimenteren met tussenringen en als ik echt geboeid raak door deze tak van fotografie dan kan ik volgend jaar een macrolens kopen en die tussenringen daar ook mee combineren. Maar zoals ik in’t begin al zei, iedereen moet dat voor zichzelf uitmaken he… is een beetje een zoektocht naar de juiste apparatuur waar je je zelf t beste bij voelt. Hoop dat je iets hebt aan m’n overzichtje… Hou me op de hoogte he Willy !

  Like

 8. Ik moest er ff over denke maar nu weet ik het. De laatste foto is de Bellis :).
  Mooie foto’s weer vn de verschillende bloemetjes.
  Groetjes Danielle

  Like

 9. @Danielle & Klaproos : Jaaaah Danielle dat is ! Dankjewel ! Heb het even opgezocht en wat blijkt ? Klaproos (zie hoger) heeft dus deels wel gelijk (sorry klapper).
  De Bellis is een gekweekte madelief, die weliswaar dezelfde botanische naam draagt, maar veel grotere bloemen heeft en bovendien in felle tinten te koop is. Het is een typisch voorjaarsplantje.
  Voila we hebben weer wat bijgeleerd se, groetje,

  Like

Reacties zijn gesloten.