Nimf

Een nimf is een wezen van de natuur. Zij komt vooral op plekken waar weinig mensen komen. Zij is een bevallige vrouw.

nimf,Fairy Theatre,Elfen Kunst Festival,fotografie,struiksprinkhaan,insekt,natuur

(Fairy Theatre – 3/6/2011)

*

 

Zij kan zich openbaren in het ruisen van de bomen, maar ook in het lieflijk kabbelen van een beek, of in de geur van een mooie bloem :

nimf,Fairy Theatre,Elfen Kunst Festival,fotografie,struiksprinkhaan,insekt,natuur

*

 

Een nimf is echter ook een ontwikkelingsstadium van dieren die een onvolledige gedaanteverwisseling hebben. Dit is de nimf van een struiksprinkhaan : 

nimf,Fairy Theatre,Elfen Kunst Festival,fotografie,struiksprinkhaan,insekt,natuur

Om het even in welke gedaante : vrouw, bloem of dier…

Een nimf is vriendelijk, doch schuw…

*

32 gedachten over “Nimf

 1. Ik ben nog iets vergeten, je bent niet alleen goed in fotografie maar ook meesterlijk in je commentaar. Die met Klaproos is heel humorvol.
  Hartelijke Groet, Wout

  Like

 2. De eerste en laatste vind ik erg mooi..
  Vooral de eerste zo dat velle licht geeft een beeld van wazigheid en dat zo die vrouw erbij heel knap gedaan..
  De laatste vind ik mooi vooral het kleur verschil tussen bloem en insect..TOP

  Like

 3. nymfomaan, nimf, ach wat zal ik er van zeggen? Laat ik het even houden op dat mooie jonge diertje wat zo prachtig op de foto staat. Dat is beslist een lekker ding en over weer heel jong zijn gesproken, ik denk niet dat ik daar naar terug wil. Er lijkt iets moois aanwezig in de eeuwige jeugd maar het heeft ook iets vermoeiend in zich vind ik. Al die verse hormonen en dat geknieter. Nee laat mij nou lekker middelbaar zijn, zo vind ik mijn kaas van belegen smaak ook intenser en dieper dan die bleke jonge kaas. Je foto’s zijn om kort te gaan kaassie kaassie….

  Like

 4. Wat een mooie bewerking heb je toegepast op de eerste foto. Helemaal in het sfeertje.
  Groet, monique

  Like

 5. Goh was’t maar waar ! Zo’n 30 jaar terug had dat wel gekunnen..; Neenee klaproos ik ben ’t niet op die eerste foto, net zomin als jij’t bent op de 2de foto…
  Tx voor’t complimentje !

  Like

 6. Inderdaad gefotografeerd op het feeenfestival in Kapelle-op-den-Bos naar aanleiding van jouw tip, Dirk… waarvoor tx. Er volgen nog wel meer foto’s en ik ben ook reuze benieuwd naar die van jou. Altijd fijn om zien hoe iedereen op een andere manier de dingen vastlegd.
  Groetje,

  Like

 7. Foto 1 is op 3 juni laatstleden geshoot zie ik, ’t ‘feeënfestival’ in Kapelle, zeker een toffe impressie van die dag. Wat dieper ingaan op dat woordje is wel origineel, helemaal je pakkie-aan

  Like

 8. Je laat het nimfje hier in woord en beeld prachtig uitkomen.
  In ons tuintje zitten elk jaar wat nimfjes van struiksprinkhaan op de papavers. Het viel met alle wind dit jaar niet mee om er eentje goed te portretteren, want die papavers blijven maar heen en weer deinen.

  Like

 9. de eerste straalt nostalgie à la ‘ Jonathan Livingstone seagull ‘ van Neil Diamond uit . Die sfeer daarrond snap je.
  Dank je wel voor de reacties en nu paar replays . Die blauwe strik vond ik ook niks maar het is dan ook haar knuffelbeer hé dus die strik moet eraan hé. de derde ‘haar krabben) was een interactie tussen broer en zus en de één volgt op de andere snap je? en lammetjes fotograferen ga maar eens plat op je buik er tussen gaan liggen en ze komen zo naar je , enorm nieuwschierig want als je niet oplet ben je omsingeld en zouden ze wel eens van je proeven of althans ruiken, plezant hoor 🙂
  tot de volgende

  Like

Reacties zijn gesloten.