What’s in a name ?

 Op een foto-weblog is de foto idd belangrijker dan de benaming van het onderwerp, maar toch…. ik wéét graag WAT ik gefotografeerd heb. Ik zie m’n foto’s ook een beetje als een collectie, een verzameling … Op die manier creeer ik uiteindelijk een insektenalbum, bloemenalbum, …   Zo is het een uitdaging om steeds maar weer nieuwe diertjes en bloemetjes te vinden om m’n soortenlijst completer te maken. En wanneer ik hetzelfde nog es voor mijn lens krijg dan probeer ik dat béter te fotograferen om tot een zo mooi mogelijk album te komen.  

Ik ben dus nog wel ’n tijdje zoet…

fraaie schijnbok1883ama rietkever.jpg

Nu is determinatie niet altijd eenvoudig… Voor foto 1 gok ik op een ‘rietkever’ of de ‘fraaie schijnbok’ …..  Iemand ??

Bloemen zijn ietsje makkelijker… Foto 2 : kamille

insekten,fotografie,tussenring,determinatie,kamille,bloemen,natuur

*

En foto 3 is een larve van het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje :

insekten,fotografie,tussenring,determinatie,kamille,bloemen,veelkleurig aziatisch lieveheersbeestje,larve,natuur

*

Advertenties

27 gedachten over “What’s in a name ?

 1. Het is altijd leuk als je er bij leert,
  daarom doen we het ook!
  Maar leuker is het nog als je ziet dat het prachtig gefotografeerd is!
  Gr.
  P-TER

  Like

 2. Ik blijf me verbazen elke keer..wat een mooie foto’s maak je toch.
  Zo mooi die kleuren, de scherpte, de lichtval.
  Je hebt er oog voor zeg…wow.
  Lieve groet

  Like

 3. Prachtige foto’s van die insectjes. Ik moet het beamen ‘what’s in a name’ ….
  Vroeger wou ik alles determineren, maar nu doe ik die moeite niet meer. Vogels, ok, daar blijft het dan bij, planten niet meer … bryophitae, pterydophytae en allerlei fungi … vroeger wel, nu jamais … hahaha … beter in stilte waarnemen en niet rationaliseren als we in de natuur zijn.

  Like

 4. je brengt ze alvast mooi in beeld om naar te zoeken wie of wat ze zijn. Maar ik ben geen kenner dus de naam moet ik je schuldig blijven. En ja als je graag de natuur in gaat ben je nog zeker een tijdje zoet. Er duiken alle dagen nieuwe op van al die koffers die over zee gaan nietwaar
  tot de volgende

  Like

 5. Heel aannemelijk dat je op die manier wenst te werken. Als men zulke prachtige opnamen kan maken, weet de bewonderaar van de beelden inderdaad zeer graag wat het object precies is. Bijzonder knappe foto’s weer, AmaZony!
  Groetje

  Like

 6. ….. Ik loop nu ook weer niet met een natuurencyclopedie rond he…. bedoel maar… thuis wanneer ik m’n foto’s bekijk …. dan ben ik benieuwd naar de ‘naam’ van het beestje/bloemeke… bovendien vind ik ’t interessant want voordien kende ik dat allemaal niet… Dankzij de fotografie heb ik al heel veel over de natuur bijgeleerd…. en op die manier geniet ik er nog meer van (in stilte…) De latijnse benamingen die gaan me wel net ietsje te ver, vind t zo al moeilijk genoeg om alle soorten uit elkaar te houden…

  Like

 7. je weet er telkens weer iets speciaals van te maken.
  Dat eerste beestje, ik ken het van zien hoor , alleen ik heb hem nog nooit zijn naam gevraagd

  Like

 8. zover dat ik de benamingen weet ben ik nog lang niet ik begin nu bij de voor de meeste gewone dingen en verder hou ik mijn oren en ogen open en leer elke dag steeds meer.maar het meest geniet ik van jullie foto,s en commentaren daar leer ik veel van.

  Like

 9. Foto 1 lijkt me idd een schijnboktor maar zeker weten doe ik dat niet. Ik vindt het zelf ook niet meer zo heel belangrijk om te weten welk soort insekt je voor je lens hebt. Toen ik m’n eerste macro’s maakte was ik soms uren het internet aan het afschuimen om een beestje te determineren :). Als ik het echt wil weten plaats ik een foto op een groot forum, moet al gek lopen als niemand me kan helpen.

  Like

 10. heel mooi met die zachte tinten…
  voor de juiste benaming moet je bij mij niet zijn, maar het is altijd leuk om te weten waar het precies over gaat…
  groeten !

  Like

 11. Moest ineens aan je denken en dacht snel eens zien wat je gemaakt hebt…Tja in mijn beleving een bok ja maar welke? Ik ken deze niet. Nou heb je bokken en oude bokken dat is ook weer waar. Hoe het ook wezen mag deze macroserie is top. Ook die bloem met die afhangende blaadjes en de softe achtergrond is een juweel want het licht is er zo mooi in.

  Like

 12. Schitteren…Erna!
  Ik hoop dat je nog vaak mooie kleine beestjes vindt die je nog niet
  hebt gefotografeerd. Ik kijk er graag naar.
  Fijne avond.
  gr.
  Ton

  Like

 13. mooie macro serie, en de namen ik heb er totaal geen verstand van..
  ik vind het altijd mooi om naar dit soort foto’s te kijken en ook leuk als de namen er bij staan
  maar ik weet ook hoe moeilijk dit is, soms heb je zoveel ondersoorten dat er niet echt uit te komen is
  maar ook zonder de namen te weten, is het genieten van de macro wereld van de natuur

  Like

 14. je hebt dus nog veel werk, dat maakt het dubbel plezant natuurlijk. Al die namen opzoeken… ‘k heb me daar al lang bij neergelegd, de schoonheid van ’t kleine wereldje ontdekken en proberen weergeven is een opgave op zich. btw, op foto 2 zie je idd een schijnbok, ’t is een vrouwtje. De mannetjes hebben dikke achterpoten (dijen). Geef mij maar foto 2, een heel knap bloempje, door ’t gemis aan blaadjes kan ik me daar zovele verhaaltjes bij indenken… knap !

  Like

 15. Prachtige kleuren en nog steeds mooi foto’s
  Alles ok ? Ja, ik weet het, het is lang geleden. En heb een half jaar mijn camera niet vastgenomen. Maar het begint weer te kriebelen en ik hoop dat ik snel weer de draad kan opnemen waar ik gestopt ben.
  groetjes

  Like

Reacties zijn gesloten.