Kevin

En hier is hij dan … Kevin hét idool van Vlaanderen !   (Zie ook foto’s Kato op 5/8)

kevin,idool 2011,jan primusfeesten,haacht,kevin kayirangwa,fotografie

Een vriendelijke, joviale jongen, deze Kevin ; Mij wist hij alvast te bekoren met zijn aanstekelijke dansmoves, enthousiasme en uitstraling. Een jonge performer die zich als ’n vis in’t water voelt op een podium én … je spontaan laat meezwemmeuh dansen!

Kevin,Idool 2011,jan primusfeesten,Haacht,Kevin Kayirangwa,fotografie,

Kevin,Idool 2011,jan primusfeesten,Haacht,Kevin Kayirangwa,fotografie,

Kevin – He’s got moves :

Kevin,Idool 2011,jan primusfeesten,Haacht,Kevin Kayirangwa,fotografie,

*

Foto’s Jan-Primusfeesten te Haacht

34 gedachten over “Kevin

 1. Ja ja een concert fotografe in spe..
  Knap hoor heb ook wel eens een serie gemaakt van een optreden en dat viel niet mee..
  Vind het een mooie serie, foto’s zijn netjes vind ik.
  Het enige wat ik niet prettig vind is de compo’s die scheef genomen zijn, maar is puur een persoonlijke smaak hoor, ik neig iedere keer mijn hoofd scheef te zetten om de foto te bekijken en dat ervaar ik als niet prettig.
  Voor de rest heel knap gedaan…

  Like

 2. @Pieterbie & Sjoerd : Of je de performer in kwestie nu kent of niet en evenmin of het repertoire in je smaak valt, maakt hier eigenlijk niet zozeer uit… het gaat ‘em uiteindelijk over de foto’s en niet over muziek. Enerzijds maakt t me niet zozeer uit wie of wat ik fotografeer, maar hoe meer ‘gevoel’ ik met m’n ‘onderwerp’ heb, des te leuker is het fotograferen. Anderzijds is het toch ook mooi meegenomen om via de foto’s bepaalde personen, onderwerpen ed in de kijker te zetten.
  Wat Kevin betreft : hij brengt een mix van hip-hop en r&b geinspireerd door Usher, Justin Timberlake… Enne Sjoerd : Lisa Del Bo die ken ik hoor, wel al n hele tijd geleden dat ik er nog van gehoord had… Ook hier geldt : (de muziekkeuze buiten beschouwing gelaten) is wel n sympathieke madam denk ik, niet ?

  Like

 3. ja…. amper 20… Toch fijn zoveel enthousiasme te ontdekken bij de jeugd, hij geniet ervan op een podium te staan en straalt dat uit naar zijn publiek, zoiets kan je niet ‘spelen’ denk ik, veel tiener(meisjes) gaan dus uit de bol 😉

  Like

 4. Tja die schuine compo… je houdt ervan of niet… Heb deze speciaal zo genomen om meer dynamiek , meer schwung in de foto te brengen. Toch geen stijve nek nu he Edwin ?? 🙂

  Like

 5. Kevin ? Deze Nederlander heeft nog nooit van ‘m gehoord 🙂 Ben trouwens ook niet echt op de hoogte van de Nederlandse talentenjacht Erna. Kan me wel enigszins vinden in de reactie van Edwin maar ook jou motivatie voor de schuine hoek snap ik helemaal. Ik zou de camera hier net even minder schuin houden, net iets teveel schwung 🙂 Toch vindt ik ’t knap fotowerk. Heb je hiervoor een lichtsterk objectief en relatief hoge iso waarden gebruikt om de sluittijden kort te houden ?

  Like

 6. niet slecht he, deze concertfoto’s. Ik ken deze jonge man niet, maar ’t is niet belangrijk wie het is.De foto’s… daar draait het hier om. Je ‘schuine hoek’ composities vallen heel goed mee, dat geeft me wat couleur locale mee van de sfeer en beweging ter plaatse. Moest ik jou zijn, ik ging nog korterbij staan, zwetende gezichten of wegspattende zweetdruppels bij de artiesten, dat geeft ook een geweldige dynamiek vind ik. Voor de rest: lekker fotowerk,met af en toe een zalig artistieke uitschieter, om het spannend te houden. Groetjes, Dirk

  Like

 7. ’t was n privé-showke Joten : just Kevin and me… 😉 hehe neenee der was wel degelijk publiek, beter nog ‘je kon daar op de koppen lopen’ zoals ze hier zouden zeggen. De foto’s zijn genomen met n telelens 70-300mm, maw daar kan ik vanop grotere afstand mee fotograferen. Maar aangezien ikzelf ook ni van de grootste ben zou ik midden in die massa alleen maar zwaaiende armen, hoofden en kindjes in pa’s nek zien. Dusssss : ik wist een mini-vip-plekje te ontfutselen :-D, aan de zijkant vh podium net achter n dranghek (ni vooraan tssn de mannen met perskaart en joekels van lenzen). Ik heb dus wel van 19 tot 24u op één en hetzelfde plekje gestaan want anders was ik’t kwijt… Zo’n tieneridool fotograferen terwijl je tussen de massa staat is zo goed als onmogelijk…. heb ik nu mogen ervaren, ni te doen man , al die gillende meisjes… ik was maar wat blij met m’n plekje achter ’t hekje !

  Like

 8. Hoi Henk ! Iets teveel schwung ? Tja ben soms niet te temperen he 😉 Maar inderdaad… moet er wel op letten dat ik ze straks niet helemaal op z’n kop in beeld heb staan 😉 Dit was de eerste keer dat ik erop uit trok met m’n 70-300mm lens en voor deze 4 foto’s stond iso op 800. Was n beetje bang voor de ruis maar dat viel uiteindelijk nog goed mee… Tx & Grtz

  Like

 9. @ Joten : Al die uren waren er wel optredens aan de gang, eerst een paar lokale bandjes en nadien Kato en Kevin. Aan drank en babbels ook geen tekort 😉 . De foto’s die ik hier op m’n blog plaats zijn slechts een selectie uit de meer dan 100 foto’s die ik genomen heb. Das t voordeel van digitale fotografie he, je neemt er zoveel je wil, je kan spelen met de instellingen en vanalles uitproberen en nadien er de beste uit selecteren. Groetjes van AmaZENy (Whoeha ben ik net opgekomen)

  Like

 10. Ik heb sinds een weekje een Canon eos 7D en heb ook al geexperimenteerd met hoge isowaarden. Met iso800 heeft ook deze camera weinig moeite en bewijst dat de huidige generatie camera’s een stuk beter presteert op dat gebied dan mijn verouderde 5D.
  Ik heb wel eens podiumfoto’s gezien waarbij de fotograaf bewust een iso waarde van 3200 gebruikte. Hij schoot de foto’s rechtstreeks in z/w op de camera. Soms kan ruis/korrel ook van meerwaarde zijn in een foto.

  Like

 11. ha Amazeny 🙂
  100 foto’s??? ja goewere!
  btw, ik kan me goed voorstellen dat je al een serieuze collectie hebt, hoe hou je die bij? op cd’s of een harde externe schijf of….maak je of laat je ook fotoboeken maken van je mooiste?

  Like

 12. @Joten : Ik hou alleen van elk onderwerp de beste bij, gesorteerd in mappekes (zoals in m’n blogalbums) en die staan op een harde schijf (2 voor de zekerheid). Ik heb bvb al 100den vlinders gefotografeerd maar van elke soort bewaar ik alleen de mooiste, en van’t moment ik een betere foto heb , verwijder ik de vorige. Snappie ? Wanneer ik nu m’n foto’s van begin 2010 bekijk dan vind ik die maar niks en toen was ik daar al heel content over, zo zie je maar… Ik moet nog heel veel leren zenne… en elke tak van de fotografie is weer anders, macro-concert-landschappen-portret-evenementen… ‘T erge is dat ik van alles wil proeven lol !
  Een fotoboek ? Heb al wel es met t idee gespeeld, maar is nog te vroeg…heb nog niet genoeg échte ‘wow’ foto’s… misschien (hopelijk) ooit ??

  Like

 13. @Henk : …. een Canon eos 7D !!! Jawadde ! Dat is wel niet te vergelijken met mijn Nikonneke (D3000) …. Iso 800 is wel zo’n beetje t maximum dat hier haalbaar was met dit toestel. Maar kan me inbeelden dat je met ’n 7D veel meer mogelijkheden hebt. Veel foto-plezier ermee ,ben reuzebenieuwd naar je eerste foto’s ! Grtz

  Like

 14. mooie podiumfoto’s….
  maar toch denk ik dat hij nog veel boterhammen zal moeten eten… hoe word je een idool, niet door een wedstrijd te winnen…
  maar één uitzondering bevestigt de regel, alhoewel Nathalia won die wel…?
  groeten

  Like

 15. Knappe foto’s vooral die dynamische tof.
  iets minder schuin inderdaad maar die kun je wat aanpassen in LR
  toch knappe reeks. 🙂

  Like

 16. @willy: ‘nog veel boterhammekes eten’… ’n heel schoon uitdrukking Willy ! En ja je hebt gelijk, het blijken vaak éénzomervliegen te zijn. Maar ’t is wel een goed initiatief om jong talent ’n kans te geven. Natalia is inderdaad ook ‘ontdekt’ door dit Idool-tv-programma, ze was 2de in 2003. T zal afwachten zijn of Kevin zijn brooddooske leeg eet he 😉

  Like

 17. Laatste foto is de beste. Mooie reeks hoor, en als ik dat zie met welk materiaal je dat gedaan hebt dan zeg ik chapeau.
  Zelf neem ik altijd mijn vast 50mm f1,4 voor concerten, ik ga dicht bij het podium staan, iso op max. 400, en sluitertijd liefst niet onder de 1/100ste… en dat lukt.
  Maar stiekem droom ik van een D3s en een 70-200 f2,8 waar je zonder problemen tot 6400 iso kan gaan…

  Like

Reacties zijn gesloten.