Aqua Beeness

Welness- en beautycentra bieden talrijke mogelijkheden om lichaam en geest te ontspannen…

Ook bijen en wespen gaan zich soms herbronnen :

wesp3180aama.jpg

‘ Floating ‘ is een uitstekende ontspanningstechniek : wiegen, schommelen en ronddobberen op het zachte, warme water :

wesp,water,drijven,insekt,natuur,Kroatie,fotografie

‘ Aqua Beeness ‘ :  gezondheid & beauty gaan hand in hand !

wesp,water,drijven,insekt,natuur,kroatie,fotografie

30 gedachten over “Aqua Beeness

 1. Schitterende foto’s maar de wespen mag je hebben. Tussen haakjes ik heb er een nest van in mijn tuin, amateur om ze te komen ophalen -:) ?

  Like

 2. @Joke : Seg, als je die hele nest nu es naar de ‘Aqua Beeness’ stuurt, lekker ‘floaten’ en ontspannen, dan zijn die nadien toch zo braaf en mak als iets en heb je er gene last meer van, dan doen die geen vlieg meer kwaad… 😉

  Like

 3. @Rian : de ‘floating vloeistof’ is het water aan een fonteintje, dat goudgeel kleurt door het felle zonlicht…. Deze foto’s zijn dus géén studiowerk (gewoon maar even voor alle duidelijkheid)
  Groetje,

  Like

 4. @Henk : foto’s zijn genomen in Kroatie, zomervakantie juli 2011, hittegolf daar, snikheet en ik had echt wel de indruk dat die wespen afkoeling zochten in’t water van dat fonteintje en niet zozeer drinken of eten… T was als’t ware n echte groeps-floating, wel n leuk zicht !

  Like

 5. leuke close ups, scherp op het juiste punt, daar niet van. Origineel zijn ze ook wel, zo’n gedrag heb ik bij een wesp nog nooit gezien… ‘k vraag me dus af, verzuipen die wespen of blijven ze drijven op hun 6 pootjes door te glijden en gebruik te maken van de oppervlaktespanning van water ? (net zoals een waterglijdertje). Hier thuis, in ons opbouw zwembadje heb ik al veel wespen uitgeschept, die bleven helaas niet drijven en zijn dus verzopen , de waterglijdertjes bleven drijven en glijden, dus was er geen olie of zeep in ’t water, anders zouden die ook wel verzuipen. 1 ding is ook zeker, in Kroatie zal ’t wel warmer zijn dan hier 🙂 Zo leert een mens altijd wat bij … Groetjes, Dirk

  Like

 6. @Dirk : had t ook nooit eerder gezien… ze kwamen aangevlogen, bleven een tijdje boven het water hangen en daalden stilletjes tot hun pootjes het water raakten, en zo dobberden ze zachtjes verder, bij de minste waterbeweging of botsing tegen een andere wesp bleek het geen enkel probleem te zijn om terug op te vliegen. T was daar ook wel écht snikheet én dor en droog, de vijvers en beekjes alsook watervallen stonden er droog….

  Like

 7. Bedankt voor je verhelderende uitleg Amazony.
  De natuur is toch een wonderbaar iets, de soorten passen zich wonderwel aan… Ook lof voor de fotografe, die dat ‘afwijkend’ gedrag gezien en vereeuwigd heeft. Groetjes, Dirk

  Like

 8. Prachtig! Heel erg mooi om te zien hoe die beestjes met de poten op het water blijven staan. Is mij nog nooit gelukt…;-)
  Groet, Monique

  Like

Reacties zijn gesloten.