I do give a shit !

Sterfte te wijten aan uitdroging en diarree is een stille ramp. Reden genoeg voor Studio Brussel om eens stil te staan rond deze problematiek en het Rode Kruis een hart onder de riem te steken. Zo ging gisteren hun actie ‘Music For Life’ van start, waarbij drie omroepers een week lang radio maken vanuit een Glazen Huis. Op het dak vinden diverse verrassingsoptredens plaats.

anr0754ama.jpg

Het Glazen Huis (mini-studio op wielen) trekt naar 3 steden : Leuven, Antwerpen en Gent. De omroepers proberen erin te overleven zonder eten, alleen sapjes zijn toegestaan. Hopelijk krijgen ze zelf niet te kampen met het thema waar ze zich voor inzetten…

Middelheimpark,beelden,kunst,worstelaar,diarree,glazen huis,Studio Brussel,ruit,doorkijkje,abstract,antwerpen,Music For Life,

Bij diarree breng je heel wat tijd door op de pot en slik je de nodige medicatie. Jammer genoeg helpt een pilletje niet altijd… een betere hygiëne is vaak een noodzaak…

Middelheimpark,beelden,kunst,worstelaar,diarree,glazen huis,Studio Brussel,ruit,doorkijkje,abstract,antwerpen,Music For Life,

Ook in eigen land mag deze problematiek niet onderschat worden, en net daarom maakte ik vandaag “op mijn gemak” dit logje.

*

Ps : De foto’s staan los van deze actie ; voor foto 1 verwijs ik naar het station van Antwerpen (foto is niet bewerkt !). En de naakte man zag ik zitten in’t Middelheimpark. Zijn pose riep bij mij direct bepaalde genante gedachten op. En blijkbaar zat ik er niet eens zo ver naast, woordspeling of niet : volgens de beeld-kunstenaar is dit een worstelaar.

Advertenties

25 gedachten over “I do give a shit !

 1. een mooi gebaar Amazony, een mooie geste.
  De ‘worstelaar’ is wel passend, of je het nu genant vind of niet, het past gewoon 🙂
  Humanitaire acties zijn een beetje media circus geworden, anders krijg je de mensen niet meer mee…

  Like

 2. Inderdaad Dirk ! Heeft n dubbel kantje eh : problemen en miserie bestrijden met show en groots opgezette evenementen (!?) , maar tja blijkbaar kan het niet anders meer tegenwoordig… Het is en blijft een prachtig initiatief maar toch hoop ik in deze hele heisa ook een klein beetje aandacht te krijgen,… al is het maar met een kort logje. Met een vriendelijke knipoog naar het mediacircus toch effe stil staan bij de ware toedracht , dat is mijn bedoeling….
  Groetje

  Like

 3. Je hebt er een fraai geheel van gemaakt, Erna.
  De worstelaar past wonderwel bij het thema van jullie Glazen Huis.
  Ons Glazen Huis staat dit jaar in Leiden. Hopelijk is de opbrengst van de actie ook dit jaar overal weer goed.

  Like

 4. @Jan & Monique : Dacht bij’t maken effe dat dit logje m’n Nederlandse bezoekers niet zo zou aanspreken omdat t daar ongekend is… mis dus, t Glazen Huis is beroemder dan ik dacht !
  Fijn dit te vernemen 😉

  Like

 5. Mogelijk moeten wij ons schamen voor het glazen huis …Hier in Belgie sterven mensen van …honger Zelfs niet van Diaree Ze kunnen zelfs niet s…. Sorry Weg met dit mediacircus er zijn ander zaken Grts

  Like

 6. @Willy D : Ik kan je begrijpen Willy…. Het gaat ‘em hier niet omwille van welke reden er mensen sterven, of het nu van honger, van uitdroging of aan om’t even welke ziekte is, … ’t is allemaal even erg. Het Glazen Huis is een groots opgezette actie !En blijkbaar brengt dit wél geld in het laatje… Vroeg me wel af of de mensen wéten waarvoor ze doneren, voor de show of voor diegenen die het nodig hebben ? Staan ze nog wel stil bij de ware toedracht van het gebeuren ? Denken ze wel eens aan mensen hier in eigen land die onder dezelfde armoedige omstandigheden leven, die te kampen hebben met dezelfde problematiek ?
  Anderzijds is het wel dankzij de media dat dergelijke problemen de nodige aandacht krijgen, de bedoeling achter het initiatief zit goed. Een ‘goed doel’ heeft nu eenmaal promotie nodig ! De media brengt mensen ‘samen’ , en samen zijn we sterker… Dus beter een circus dan niks…. Ik heb Music For Life hier op een ludieke manier gebracht, eigenlijk toevallig dat ik de link legde met m’n worstelaar-foto’s…. Het is niet m’n bedoeling hier een discussie uit te lokken over de voor en tegens van dergelijke actie. Groetjes !

  Like

 7. Een lovenswaardig initiatief waaraan je terecht je fotografisch oog leent, AmaZony! Een onderwerp als dit vindt niet gauw een actiebereidheid omdat het nogal wat gene oproept. Toch is het o.a. in Afrika een kwestie van leven of dood, inzonderheid voor de kinderen. Vooral deze onschuldigen zijn immers de zwakste slachtoffers van permanente massamoordenaars: de ontelbare oorlogen en machtsbetwistingen, de nooit geziene corruptie en verrijking door bepaalde clans, het analfabetisme en de totale afwezigheid van hygiëne. Wie hier niet helpt zoals hij kan, mag zijn kerststal meteen terug op zolder zetten!
  Groetje

  Like

 8. Ik wens je een kerst vol vrede en een jaar zonder verdriet en pijn. Moge de dagen, maanden en jaren gevuld met vreugde en liefde zijn en… Ik wens jou in 2012 :
  12 maanden zonder ziekte, 52 weken zonder stress , 365 dagen van geluk, 8760 uren zonder ruzie, 525600 minuten een lach op je gezicht,
  31536000′ seconde liefde.

  Like

 9. Hoi Erna,
  Een sterke titel van je blogje.
  Goed dat er aandacht voor gevraagd wordt en dat dit op deze toch leuke manier
  kan is mooi meegenomen.
  Fijne Feestdagen gewenst!
  gr.
  Ton

  Like

 10. Dag Amazony!
  ja groots is het wel maar tegenwoordig moet alles groots opgevat worden anders heeft het schijnt geen zin en nut, stel me de vraag daarrond maar wie ben ik. Mensen met diaree hebben veel te kampen met pijn en uitdroging en voor kleine kindjes is het een drama als er niet snel word ingegrepen! Erg is het wel! Mooi logje, op een originele manier gebracht.
  Wens je een fijne donderdag avond, lieve groetjes annemarieke, x

  Like

Reacties zijn gesloten.