Happy easter everybunny !

Sneeuw of zon… Lenteweer of niet… Maakt niet uit, Pasen vraagt zowiezo om een kleurrijke toets, toch ?

Bornem gaat hier alvast helemaal mee akkoord en doet alle moeite om er op z’n paasbest uit te zien. Zo kocht de gemeente 30 paashazen en vorig weekend werden die her en der neergepoot. Het Bornemse straatbeeld werd omgetoverd tot een gezellig paasdecor. 

Pasen,paashaas,Bornem,vandalisme

Groot en klein, inwoner van Bornem of niet, velen vonden het (k)eileuk. Groot was dan ook ieders verbazing toen er de volgende morgen al ’n paar hazen ribbedebie waren… Hadden de hazen het berekoud ? Waren ze hun eitjes vergeten ? Of vonden ze het niet leuk in Bornem ?

Pasen,paashazen,Bornem,vandalisme,nieuws

Niets daarvan, kort nadien werden er 2 terug gevonden, ontvoerd, beschadigd en bovenop een bushokje aan hun lot overgelaten. Meer dan 6 van deze grote trendy paashazen werden al gestolen en/of vernield.

Pasen,paashazen,Bornem,vandalisme,nieuws

‘Ik ben boos en diep ontgoocheld’, zucht de Bornemse burgemeester Luc De Boeck. Hij diende klacht in tegen onbekenden. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor, zij  kozen het hazepad.

Pasen,paashazen,Bornem,vandalisme,nieuws

_

Pasen,paashazen,Bornem,vandalisme,nieuws

17 gedachten over “Happy easter everybunny !

 1. Tks om het nog eens te proberen Henry 🙂 En proficiat : je hebt de Skynet-spamcode overwonnen 😉 Tja een hindernis die ons al lang parten speelt maar waar blijkbaar niets aan te veranderen valt. Grtz !

  Like

 2. Prachtig initiatief en niet te begrijpen dat er weer vandalisme optrad.Wat een maatschappij wordt dat nu toch.Opvoeden op school en misschien ook de ouders opvoeden want respect voor andersmansgoed is toch de basis om een levenbare wereld te behouden.Wie iets vernield en gepakt wordt geen geldboete geven want ofwel betalen mama en papa ofwel bezitten ze niets.Zorg voor wat stukgeslagen paashazen en ze moeten die terug inelkaar plakken,en terug schilderen..Dan zullen ze in het vervolg wel even nadenken.

  Like

 3. is het dan nog geen lente de hazen hebben het wel gemaakt . Frustraties op hazen uiten is ne keer wa anders . Dat de burgermeester die maar bij de kraag vat .
  mooi!

  Like

 4. Heel mooi straatbeeld wat een kleur !! In hasselt hebben ze eens olifanten geplaatst Zonde van dat vandalisme Groetjes

  Like

 5. Zonde van de vernieling, ik vind het een leuk idee en een mooie opfrissing van het straatbeeld! Leuke foto’s!
  groeten Glenn!

  Like

 6. Misschien dacht er iemand dat ze eetbaar waren en eveneens geraapt mochten worden, maar spijtig dat je niets meer buiten kunt organiseren of er vandalisme of diefstal mee gepaard gaat…fijn weekend

  Like

 7. Een mooi initiatief met een schaduwzijde, AmaZony. En als ze die schuldige varkens vinden, heten ze allemaal Haas! Van een ‘animalie’ gesproken!
  🙂
  Groetje

  Like

 8. leuk initiatief maar wat een zielig einde
  de klokken zouden deze misdadigers moeten meenemen en ze ergens droppen in een vergeetput 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.